Kategoriler

29 Ağustos 2013 Perşembe

Kristin Hannah ~ Kış Bahçesi

        Kitabımı 2 gün önce bitirmiştim aslında ama ne yorumlayacak gücü bulabildim kendimde, ne de zamanı. Çok etkilendim ben bu hikayeden. Mükemmel bir kurguyu ve acı bir tarihi buluşturmuş Kristin Hannah Kış Bahçesi'nde. Daha önce yazarın kitaplarını okumamıştım. Kış Bahçesi'ndan sonra diğer kitaplarını da " Mutlaka Okumalıyım" listeme ekledim. Etkilenerek okunan yazar bulunca bütün kitaplarını okumamak da olmaz zaten :)

        Ben bu kitabı neden okuduğumu şurada anlatmıştım. Kitabın bitişiyle teyzemin neden bu kadar etkilendiğini çok net bir şekilde anladım. Öyle tatlı bir dili ve hüzünlü bir hikayesi var ki.. Anne ve kızların birbirleriyle iletişim kurmaya başlaması, yeni yarattıkları sofra gelenekleri, özellikle de masalın derin izleri insanı çok duygulandırıyor.

        Rusya'nın Alman işgalinde kaldığı  Leningrad Kuşatması'ndan tarihi detaylarıyla da türe ilgi duyanların seveceğinden eminim. Ben kitaba tam puan verdim. Sizlerin de seveceğini düşünüyorum. 

         Gelelim konusuna;

         Belye Nochi, birbirini tanımayan hayatlara yuva olan, muhteşem bir Kış Bahçesi’ne sahip, sevginin pek de kol gezmediği bir evdir. Meredith ve Nina, karakterleri birbirine zıt kız kardeşlerdir. Ortak tek yönleri annelerinin onlara olan ilgisizliğidir. Bu eksikliklerini babalarının sevgileriyle kapatmaya çalışmış, büyüdükçe de, anneleri tarafından sevilmemeye kendilerini alıştırmışlardır. Annelerinin kahkahalarına şahit olamadan 30’lu yaşlarına gelmişlerdir.

         Nina, kendini fotoğrafçılığa adamış; özgür ruhlu, bağlanmadan anı yaşayan bir insan olmuştur. Meredith ise Nina’nın aksine ailesinden kopamamış; kendini ailesine adarken, birey olarak var olmayı başaramamıştır. Anneleri Anya ise büyük bir bulmacadır ve kızlar babalarını kaybetmeleriyle beraber bulmacanın kapılarını aralamaya karar verirler. .

        Yeri gelmişken Okuma Şenliği "15 puan: Kendisi dışında herkesin o kitabı okuduğunu düşünüp sonunda o kitabı kendisi de okuyanlara" kategorimi de bu kitapla tamamlamış oldum. Bu kadar çok okunduğunu bilmeden başlamıştım ancak bir çok blogta çoktan yorumlanmış olduğunu fark edince hayıflanmadan edemedim bu kadar geç tanıştığım için.

 Kitaplı ve Keyifli Günler..

3 yorum:

  1. bende ilk olarak kış bahçesinden başlayacağım sen gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevecegini düşünüyorum canım. Beraber okuyalım dedikodusunu yaparız bolca kitapların :))

      Sil
  2. çok da güzel yorumlamışsın cnmcım

    YanıtlaSil