Kategoriler

8 Ağustos 2013 Perşembe

Neil Gaiman ~ Mezarlık Kitabı

       Yazar Ayları Ağustos yazarımızın Neil Gaiman olduğundan bahsetmiştim ( Etkinliğe katılabilmek ve katılımcıların okudukları kitapları görebilmek için buraya tıklamanız yeterli). Ben Neil Gaiman'ın kalemiyle daha önce tanışmamıştım ki sanırım bu kitabıyla müptelası olacağım. 

       Bu kitap Neil Gaiman'dan okuduğum ilk kitap olması dışında bir ilk olma özelliği de taşıyor benim için. Şuan bulunduğum yerde (Kumluca) sadece 1 kitapçı mevcut. Küçük bir yer olmasına rağmen şaşırtıcı derecede zengin bir stoğa sahip. Ne yazık ki bir tek Neil Gaiman'ın kitaplarını bulamadım orada. İnternetten de bir kitap için sipariş vermek istemediğimden ilk kez e-kitap okumayı denedim ( şuursuz bir anda, monoton hayata renk getirme telaşesiydi sanırım). Ve gördüm ki bana göre değilmiş. Kitapların o güzelim kokusunu nasıl özletti saçma bir ekrandan okumak. Bu kitabı çok sevmemi sağlayan yazarın o farklı hayal dünyası da olmasaydı eminim e-kitap denememde oldukça başarısız olacaktım.

        Gelelim kitabımıza.. Daha önce bir çok blogda Neil Gaiman'ın kitap yorumlarını görmüş ve de merak etmiştim. Ama nedense bu sene kendimi klasiklere fazlasıyla kaptırınca, bir de elimde okunmayı bekleyen çoook çook fazla kitabım olunca almayı düşünmemiştim. Benimki bir hazine kutusunun etrafında dolanıp, bir türlü kutunun kapağını kaldırmamakmış meğer. 

         Nobody Owens sıradan bir çocuk değildir.  Sıradan bir bebek bile olamamıştır. "Jack denen adam" olarak tarif edilen bir katil ailesini öldürmüş ve Nobody Owens, nam-ı diğer Bod, haşarılığı sayesinde kendisinin de peşinde olan bu katilden kurtulmayı başarmıştır. Kendini koruma altına alınmış eski bir mezarlıkta bulmuş ve burada ölüler tarafından evlat edinilmiş, bir de Silas adında bir koruyucu edinmiştir. Bod'un yaşayanlar ve ölüler arasında yaşadığı maceralarını ve kendisinin peşindeki Jack'le olan mücadelesini okuyacağımız fantastik bir yolculuğa çıkarıyor Neil Gaiman bizi.

        Kitabın fantastik yanının inanılmaz büyüleci olduğunu belirtmeliyim ama bundan daha önemlisi içinde fazlasıyla güzel mesajlar barındırması. Okumayı teşvik eden, hayaletler yönünde tabuları kıran ( korku filmleri yüzünden gece karanlıkta uyuyamayan çocukların olduğu bir dünyada önemli bir mesajdır gözümde.), çocuklar arasındaki zorbalıklar ve bununla olan mücadeleye yer vermesi ve tabii ki okula gitmenin "zorunlu" değil "açlık" olduğunu göstermesi. Farklı bir hayalgücüyle okuyucusunu kendine hayran bırakan bir yazar olmasının yanı sıra sosyal mesajlara yer vermesiyle de gönlümde taht kurdu Neil Gaiman. Henüz yazarla tanışmayanlar, benim gibi yapmayın ve bu hazineyle tanışmak için kapağı kaldırın..

Kitaplı ve Keyifli Günler..

9 yorum:

  1. İlk kitap bitmiş bile :D Seçtiğim kitabı okuyabilirsem Mezarlık kitabı'nı da okumak isterim., çok ilgi çekici geldi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E-kitap olmasa bir günde bitecek bir kitaptı. Çok sürükleyici firsat bulursan oku bence de :))

      Sil
  2. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    213. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    İyi Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin:) Ben de hemen geliyorum bloguna.

      Sil
  3. Ne kadar güzel yorumlamışsın.
    Paylaşımın için teşekkür ederim.
    Keyifli okumaların olsun, daima...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Size de keyifli okumalar dilerim. Sevgiler :)

      Sil
  4. Bu yazarla tanışmadım, senin vesilenle okuyacağım. Okuduktan sonra tekrar gelip yorumlarımı yazarım ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir yazar. Kis okuma etkinligimiz bitince ben de diğer kitaplarını okumaya başlayacağım. Seveceginize inaniyorum. Simdiden keyifli okumalar

      Sil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil