Kategoriler

7 Şubat 2013 Perşembe

Günümün Filmleri

     Nedense bugün özellikle izleyecek bir film yoktu aklımda. Spontane gelişti her şey yani :)  Yeni keşfettiğim güzel bir film ve  ne zamandır izlemeyi düşünüp ertelediğim  bir filmle ortaya karışık yapmayı seçtim. 


Eva

     İlk filmim sinema kanallarından birinde tesadüfen denk geldiğim enteresan bir film. Gelelim konusuna:

     Filmimiz 2041 yılında geçmektedir. Alex çok zeki bir robot programcısıdır. 10 sene önce terk ettiği şehre, mezun olduğu okulun onu yeni bir proje için çağırmasıyla geri döner. Seri robot üretimi konusunda projeyle evden ilgilenmek için babasının evine taşınır. Bu sırada da terk ettiği şehrinde insanları bıraktığı yerde bulamamıştır. Eski kız arkadaşının, Alex' in erkek kardeşi David' le evlendiğini ve Eva adında bir çocukları da olduğunu öğrenir. Yeğeninin kendi yaşıtlarına göre eğlenceli olması robot çocuk üretimi için ona bir fikir verir. Bir yandan Eva' nın huyunu suyunu öğrenirken bir yandan da Eva' nın annesi Lana' ya karşı duyguları konusunda ne yapacağını çözmeye çalışır.



     Filmin güzel yanları kafa dağıtan normal bir film edasında sürmesi ve filmin son dakikalarındaki ters köşesi. Bilim kurgu filmlerini sevenlerin beğeneceğine eminim. Bir baş yapıt olmasa da vasat bir film olmadığı da kesin. 

                        Şu kediye de hasta oldum bu arada. Çok şapşal bir şey. 





Titanların Öfkesi


     Gelelim ikinci filmime. Titanların Öfkesi' ni izlenecekler listemden seçtim. Ne zamandır izleyeceğim ama sürekli yerine başka bir film seçiyordum nedense. Konusuna gelirsek, tanrılara insanlar yüz çevirmiş ve artık dualarla beslenememektedirler.  Kronos ve titanlar fırsattan istifade hapisten kaçmanın yolunu bulmuştur. Yarı tanrı Perseus bu kez de dedesiyle ( Kronos) savaşmak zorunda kalacaktır. 

Sevgi dolu dede Kronos 


     Bu filmi Titanların Savaşı kadar sevemedim ben ama yine de başarılı bir film. Bolca Tanrılar arası aile dramı, mitolojik yaratık ve savaş var. İzlemek isteyenlere şimdiden iyi seyirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder