Kategoriler

20 Mart 2013 Çarşamba

Yerdeki Yıldızlar ~ Taare Zameen Par

     Dün yakın arkadaşımla güzel bir film gecesi yaptık. Seçtiğimiz film ne zamandır "İzlenecekler Listem" de duran Taare Zameen Par oldu.  Yerdeki Yıldızlar olarak Türkçe' ye çevrilen film aile-dram türünde oldukça başarılı.


     Filmin kısaca konusu hayal dünyası oldukça geniş ve bu dünyada yaşayan şirin mi şirin, dişlek mi dişlek İshaan derslerde oldukça başarısızdır. Ailesinden anlayış görmektense, cezalandırılır ve bir yatılı okula gönderilir. Burada resim öğretmenin sayesinde Disleksi ( öğrenme bozukluğu ) hastası olduğu ortaya çıkar ve işin dram yönü de böylece başlar.


     Başarılı bir film ama IMDB' den 8.4 almasının önemli bir sebebi bu hastalığı tanıtıyor olması bence. 
Ters köşe yapılmak istendiği için senaryoda hastalığın ortaya geç atılması, filmin konusunu okumadan izlemeye başlayan insanların filmin ortalarında İshaan' a karşı bir asabiyet duymalarına sebep oluyor ne yazık ki.  Filmde tema olarak Disleksi hastalığı ve bu hastalığın yarattığı psikoloji anlatılmak istendiği için bu bilinçle seyredilmesi gerekiyor. 

     Konusuyla, başroldeki küçük İshaan' ın şirinliğiyle muazzam bir film gerçekten. Aamir Khan' ın filmin sonlarında bir süper kahraman edasında iyilik, güzellik saçarak filme dahil olmasıyla da ayrı bir güzel olmuş tabi.

    Konu itibariyle izlenmeli ve bilinçlenmeli diye düşünüyorum. Bir de şu bir gerçek Aamir Khan' ı izlemeye doyamıyor insan. Müzikleri de Aamir Khan' ın dolan gözlerini izlerken edindiğin hüzne, hüzün eklediği için dram yönünün hakkını vermeye birebir. 

    Filmin de sloganında dendiği gibi " Her çocuk özeldir." Keyifli seyirler dilerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder