Kategoriler

18 Nisan 2013 Perşembe

Düşes ~ The Duchess

The Duchess

     Okuldan ve derslerden kafayı kaldıracak zaman bulamadığım için uzun zamandır film izleyemiyordum. Dün biraz zaman bulunca fırsat bu fırsat diyerek film izleyemeye oturdum. Düşes filmini açtım ve başladım izlemeye. 

      Keira Knightley' yi bu tarz filmlere çok yakıştırıyorum. Ama üst üste filmlerini izlediğimden mi bilmem bu filmde pek beğenemedim. Oyunculuğu çok güzeldi ama nedense karaktere oturtamadım onu bir türlü. Başka bir yüz görmek istedim sanırım. Bir de saçlarından, saçlarına uyumsuz kaşlarından da kaynaklanıyor olabilir bu durum. 

      Oyunculardan bahsetmeye başlamışken Keira Knightley Düşes Georgiana Cavendish'i canlandırırken, Dük rolünü Ralph Fiennes canlandırıyor. Ralph Fiennes'i Lord Voldemort olarak tanıyoruz, bir de Aşık Shakespeare'deki yakışıklımız Joseph Fiennes'in kardeşi olarak . Böyle yakışıklı bir adamı nasıl olup da o hale getirdiklerini halen çözmüş değilim. Filmde de ,alışkanlık olsa gerek, kötü bir karakter canlandırıyor.

      Georgiana 17 yaşında Cavendish dükü ile evlenir. Hızla sosyetenin ilgisini çeker. Herkes tarafından çok sevilen Düşes'i bir tek eşi sevememektedir. Evliliğindeki mutsuzluktan boğulmamak için kendini modaya ve hakkında hiçbir şey bilmediği politikaya adar. Eşinin aldatmalarına artık tahammül edemeyip, kendini aşık olduğu Charles Grey' e adamak isterken toplum engeline takılır.

     18. yüzyılın çok güzel anlatıldığı, kostümleri ve oyuncu kadrosuyla başarılı bir film. Biyografik olması sebebiyle başarılı olduğu kadar, hüzünlü de aynı zamanda. İzlemek isteyenlere şimdiden keyifli seyirler dilerim. 

Bir de merak ediyorum siz Keira Knightley'yi imaj olarak nasıl buldunuz filmde?

2 yorum:

  1. filmi izlemedim ama bu tarz kıyafetler bu kadına kesinlikle çok yakısıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bu konuda seninle hemfikirim :)

      Sil