Kategoriler

2 Mayıs 2013 Perşembe

Mini Mini Mim'im

     Yeni bloger arkadaşımız Fatih beni mimlemiş. Öncelikle mimi için kendisine teşekkür ediyorum. Bu mimin tek bir sorusu var: o da çocukken oynadığımız oyunlar. Çok eğlenceli bir soru seçilmiş. Çocukken ben oldukça haylazdım. Annem " Düz duvara tırmanırdın." derdi ki gerçekten tırmanıyorum sanırdım :) Kızlarla oynardım yetmezdi, erkeklerin de oyunlarına katılırdım. İsimlerini tam hatırlayamadığım ama anlattığımda hepinizin hatırlayacağına emin olduğum oyunlar: 


     Çocukken apartmandan arkadaşlarımla ip atlar, sıkılınca da iple farklı oyunlar oynamaya başlardık. Şu 1'ler 2'ler diye seviye seviye ipin yükseldiği, ipe değmeden sekip durduğumuz çeşit çeşit oyunlardan. 


     Evcilik oynadığımı hatırlamıyorum ama doktorculuk oynardık eskiden.




     Bir de evde yalnızken, kullanılmayan bir ev telefonu ve klavye vardı. Onları alır, sekreterlik yapardım kendi kendime. Annemin avukat olmasının payı çok tabi ki bunda. Ofisine her gidişimde daktilo başında ya da telefonla boğuşan insanlar görürdüm. O klavyeyi yazarlık yapmak için de kullanmışlığım var. Güya ünlü bir yazar gibi hayal edip kendimi, özel bir çalışma ortamı hazırlar, A4 kağıtlara yazdığım kısa hikayelerimi klavyede, hayali ekranıma tekrar yazardım. 


     Bisikletin de yeri ayrıydı hayatımda. En çok sevdiğim şeydi bisiklete binip, tur atmak. Yarışlar yapardık aramızda. Çenemi yarmışlığım bile var yarış aşkına. 



     Pokemon dönemini tasolarla geçirip, Türkçe'ye "ütmek" fiilini kazandırırdık. Tasolar artık oynanmaktan soyulur, bembeyaz kalırlardı ama ha gayret oynardık.  O tasolar için az cips yemedim :))



     Yamakasi filminin çıkışıyla, kendimizi damdan dama vururduk. Oldukça sportif olmamı sağlamıştı. Çocukken tehlikelerin farkında olmamakla -bir nevi cahil cesaretiyle- yaptığımız ama zamanında oldukça eğlendiğim bir şeydi bu. 


     Bir de kaydırak vardı ki, illa ilginç bir şey üreteceğiz diye bir ebe seçerdik. Kalan arkadaşlar kaydırağın üstüne çıkardı. Ebe arkadaş da bizi yakalamak için uğraşırdı. Atlar, tırmanır, enerjiyi boşaltırdık. 

     Yakartop favori oyunumdu. Beden eğitimi derslerinde takımlar halinde erkekli kızlı oynardık. Hızımızı alamazsak da futbola ya da basketbola geçerdik. 

     Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Bu mimle çocukluğuma ve anılarıma dönmemi sağladığı için tekrar Fatih arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Ben de mimlemek istiyorum. 


Ve cevap vermek isteyen herkesi bekliyorum:)


10 yorum:

  1. en yakın zamanda keyifle cevaplayacağım.teşekkürler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle bekliyorum:)

      Sil
    2. http://maviumut88.blogspot.com/2013/05/cocukken-oynadgmz-oyunlar.html
      cevapladım;)

      Sil
    3. Teşekkür ederim bakıyorum hemen:)

      Sil
  2. canım oynadığın oyunlar çok güzel sen gibi hepsini zevkle okudum özellikle sekreter olayına bittim :) allah seni ne etmeye ya bilgisayara merakın varmış demekki)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim senin yazacaklarını da heyecanla bekliyorum:)

      Sil
  3. Yüzümde tebessümler oluşturan güzel bir mimdi:)
    Teşekkür ediyorum.
    Bu blogumda cevapladım:
    http://benimdunyambenimblogum.blogspot.com/2013/05/mimcocukken-oynadgmz-oyunlar.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanıtladığın için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  4. zevkle okudum :)) sen yazınca aklıma geldi de; bizde de eski bir telefon vardı sürekli oynardık; bir de şu pokemonun müziğini arada açarım youtube dan, kendimi çok iyi hissettirir :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pokemon'un müziği mi? :D Çok iyi ya aklıma getirdin, ne söylerdim ( söylemeye çalışırdım) o şarkıyı..

      Sil