Kategoriler

31 Ocak 2013 Perşembe

Muhteşem Sonlar 1

     Finali sağlam yapan filmler denince akla ilk önce 6. his geliyor sanırım. İnsanın ağzını açık bırakan, " Vay be!" dedirten sonlarıyla başlı başına efsane olan daha bir çok film var tabii. Bir kaç isim yad etmek gerekirse;

Prestij

     Arkadaşlarıma " İzlemeden ölme!" dediğim filmlerin başında geliyor. Sihirbazlar dünyasının iki başarılı sahne sihirbazı numaralarının birinde yaptıkları geri dönülemez bir hata yüzünden birbirleriyle "kan davalı" hale gelmişlerdir. Birbirlerini geçmek ve sabote etmek konusunda da sihir de olduğu kadar başarılı bu iki adamın çekişme dolu hayatlarının hikayesi. Filmin başrollerinde Hugh Jackman ve Christian Bale yer alıyor.
     Normalde bir film izlerken, filmin ortalarında doğru ya da yanlış bir tahminim olurdu sonuyla ilgili. Bu filmde bir tahmin bile üretemedim. Efsane bir film izlemeyen kalmamalı. Defalarca izlediğim ve sanırım tekrar izleyeceğim bir film.




Dövüş Kulübü
     Dövüş Kulübü de bu filmlerden biri. Monoton hayatının bir de uykusuzluk problemiyle hepten çekilmez olduğu bir dönemde Jack Tyler' la tanışır. Tyler' daki farklılığı çözemese de Tyler' ın evine taşınan ve ona ayak uydurmaya başlayan Jack, Tyler' la kurdukları "Dövüş Kulübü" ile hayatını tamamen değiştirir. Kulüp bir anda yayılmış ve kontrol edilemez bir hal almıştır.

     Filmin başrollerinde Brad Pitt ve Edward Norton' ın olduğunu bilmeyen de yoktur sanırım.

     Ben bu filmi ilk izlediğimde 9 yaşındaydım. Tabii filmin felsefi yönünden bir şey anlamamış ve aksiyonlu, güzel bir film olarak izlemiştim. Aklımın ermeye başladığı zamanlarda izlediğimde sonu benim için sürpriz olarak kalamadıysa da oldukça etkilemişti. Yakın bir gelecekte de kitabını okumak istiyorum. Bakalım..


3 Aptal

     Beni Aamir Khan' la tanıştıran film. Her saniyesinden zevk aldığım tam bir Bollywood filmi. Birbirinden farklı hayal ve amaçlarla üniversiteye gelen 3 kişinin arkadaşlıklarını konu alan film flashbacklerle anlatılıyor.
 

     Müzikali, komedisi, eğlencesi bol bu filmi nasıl oldu da şimdiye kadar keşfedemedim bilmiyorum. Bundan 2 ay öncesine kadar doğruyu söylemek gerekirse haberim bile yoktu. Mutlaka ve mutlaka izlemeyen kalmamalı. Filmden de bir replik paylaşmadan geçmek istemiyorum.
                                                  "Aal izz Well"



Oyun

     Oyun. Ah ah. Bu film benim için inanılmaz olabilirdi ki gerçekten de öyle. Sağolsun bana filmi öneren filmin sonunu da söylemiş! Aradan yıllar geçti ama hala öfkeliyim. İnşallah en çok izlemek istediği filmin en heyecanlı yerinde elektrikleri kesilir!! Aminn..

     Filme döneyim. Başarılı iş adamı Nicholas' ın hayatı tekdüze giderken, doğumgününde kardeşinden aldığı hediyeyle anlayamadığı bir kaosun ortasında bulur kendini.Bu kaosu izliyoruz hep beraber. Filmde "Ne oldu?,  Niye yaptı ki şimdi bunu, Yok artık böyle de değildir heralde?" diye diye izleyeceğinize eminim. 

     Muhteşem bir kurgu ama benim için sürpriz olamadı ne yazık ki! Ben sonunu bildiğimi bile bilmeden izlemiş bulunduğum için baya sıkılarak izlemiştim. İkinci izleyişimde keyfini çıkardım tabii. :) 



Akıl Defteri

     Efsane filmlerden Memento. Filmin sonuna kadar bir kan davası peşinde gidiyoruz desem doğru olur sanırım. Öfkeli ve karısının intikamının peşinde bir koca. 

     Geçirdiği kazadan öncesini hatırlayan ama sonrasında yaşadıklarını unutan bir baş karakterimiz var. Çözümü çok enteresan. Vücuduna dövmeler yaparak kendini bir nevi not defteri haline getiriyor ve hayatını karısının katilini bulup cezalandırmaya adıyor.





Şimdilik listem bu. To be contunied.. :)





4 yorum:

  1. 3 Aptal ı bilmiyordum ama kesinlikle izleyeceğim bu listeye girdiğine göre mutlaka izlemeliyim. Oyun filmi için de bedduanızın tutmasını dilerim :)) Gerçekten de çok güzel bir filmi mahvetmiş arkadaşınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah! İçimde bir yaradır bu halen :). Bu vakadan sonra öneri alacağım insanları sınırlandırma kararı aldım zaten.

      Sil
  2. Güzel bir liste olmuş. İkisi Nolan biri de Fincher olunca ayrı bir sevdim (favori yönetmenlerimden olurlar). Zaten kendileri şaşırtmayı sever :). Memento'yu bilen ve seven insanlar güzeldir :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bu liste daha uzar gider aslında, ekleme yapmak lazım.

      Sil