Kategoriler

22 Ekim 2013 Salı

Ne Okuyorum

        Öncelikle hepinize merhaba. Herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bir süredir blogumla ilgilenemiyorum. İş görüşmeleri, MS Office kursu ve  en yakın arkadaşın kısa sürede evlenme planına dahil olmak pek de başımı kaşıyacak ve de odaklanacak zaman buldurmuyor bana. Bu süreç hem okuma oranımı düşürdü hem de okuduklarımı yorumlayacak zaman bulamama sebep oldu. Ancak en kısa zamanda okuduğum Küçük Prens (zaman zaman çocukluğumun büyük kahramanlarını okumaya çalışıyorum) ve Körlük ( Yazar Ayları Ekim yazarımız Jose Saramago'nun muhteşem kitabı) romanlarının yorumlarıyla burada olacağım. 

        Şu an okuduğum kitap ise Peyami Safa'nın Fatih-Harbiye'si. Kitabın arka kapağından;

 "Eğlenceli, danslı, şaşaalı zengin ve modern bir hayatın baştan çıkarıcı çekiciliği...

Sakin, mütevazı, denenmiş dostluklarla ve eski değerlerle donatılmış bir hayatın insanı saran huzuru...

Bu iki hayat tarzı arasında hafif bir baş dönmesiyle gelgitler yaşayan bir genç kız.

Yeni bir hayat biçimine doğru koşmak isterken kendi geçmişine ve sevgilerine ihanet ettiğini düşünmenin yarattığı tedirginlikler.

Bu toprağın musikisi içinde güven ve sükûnet vaat eden bir sevgiliyle parıltılı bir şıklıkla kadınların başını döndüren zengin bir genç."

        Bende olan biten şimdilik böyle. Sizler neler yapıyorsunuz? Bayramınız güzel ve tatlı geçtiğini umuyorum. Sevgiler

4 yorum:

  1. çok severek okudgum hatta ara ara alıp yenıden okudugum bır eser.. ayrıca suan dızıyle de cok bı ılgısı yok orjınalı cok daha guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber programı dışında televizyona o kadar uzağım ki bir dizisinin olduğunu kitap hakkında araştırma yaparken öğrenmiştim. Çok tutuyor diye uzatıp dururlarsa diziden pek keyif alınacağını sanmıyorum ama hiç değilse dizi sayesinde kitabın bilmeyenlere duyurulmasını sağlamış olurlar diye umuyorum.

      Sil
  2. Bayram çok güzeldi hakikaten de kitap okuyamadım hiç. Bu kadar ara vermek iyi gelmiyor, kendimi boş hissediyorum. Yanıma Madam Bovary'yi almıştım bayramda okurum diye, daha kapağını açamadım.

    Bu arada Fatih-Harbiye'yi okuyalı çok oldu ama okuduğumda beğenmiştim. Gerçi ben Peyami Safa'nın okuduğum her kitabını beğenmişimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madam Bovary'ye ben de bir an önce el atmak istiyorum ama daha zamanı varmış gibi geliyor nedense.
      Kitap okumayınca kendimi suçlu gibi hissediyorum sanırım sizde de olan durum bu.
      Fatih-Harbiye'den de oldukça beklenti doluyum şimdilik çok güzel gidiyor.

      Sil