Kategoriler

12 Ekim 2013 Cumartesi

Adalet Ağaoğlu~ Fikrimin İnce Gülü

        Okuma Şenliği için son okuduğum kitaptı Fikrimin İnce Gülü. Başroldeki Alamancı Bayram ismime ( soyadıma) uygun kitap ararken karşıma çıkmıştı internette. 1976'da yazılan bu güzel romanın sadeliğindeki derinliği Adalet Ağaoğlu'nun güzel kalemine hayran bıraktı beni. 

        Bayram'ın fikrindeki ince bir güldür Sarı Mercedes'i, Balkız'ı. Uğruna neleri tepmiş, ne hayaller kurmuştur Bayram.. Hayallerine erişme yolcuğunun anlatıldığı, Balkız'a kavuşmak için gittiği Almanya'dan dönüşünün hikayesidir Fikrimin İnce Gülü.

         Yolcuğunda dertleştiği Balkız'ıyla Bayram'ın hayatını okuyoruz kitapta. Bayram'ın kendiyle yüzleşmesini, yaşadığı tuhaf aşkı, hiçbir yere ait olamamışlığını okurken bol bol düşündürüyor. Dönem hakkında derin ayrıntıların da yer aldığı kitaptaki son cümle ise belki de gurbetçiler hakkında en doğru tespitti: "Hiçbir yolun ucunda, kimse Bayram'ı beklemiyor." 

Not: Kitabı okurken Emel Sayın'ın, Müzeyyen Senar'ın güzel sesleri de bana eşlik etti. Henüz okumadıysanız Bayram'ın kendine ve hayallerine yaptığı yolculuğunda ona eşlik etmenizi tavsiye ederim. 

Kitaplı ve Keyifli Günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder