Kategoriler

14 Temmuz 2013 Pazar

Dora Gabe~ Ufacıktım

      Merhabalar,

      Bildiğiniz gibi ayın 9'unda sevgili Pinuccia'nın başlattığı, yaz boyu sürecek kitap etkinliğine katıldım. Etkinlik için ilk kitabımı aşağıdaki maddeye uygun olduğu için Dora Gabe'den seçtim.

      *5 puan: Genel kural en az 200 sayfalık kitap okumak olsa da 150 sayfadan kısa bir kitap okuyanlara.(Dora Gabe~ Ufacıktım)

     Etkinliğe henüz katılmayanların hemen buraya tıklayarak katılmasını ve yaz eğlencesini kaçırmamasını tavsiye ederim:)

      Gelelim Dora Gabe'in Ufacıktım kitabına. Çocukken okuduğum ya da bana okunan bir kitapmış Ufacıktım (annemle henüz hangisi olduğunu çözemedik). Bir çocuk kitabı diyorum ama büyükleri daha çok etkileyeceğini düşünüyorum. Özellikle annelerin, çocuklarının o dıştan minicik görünen ama içinde kaybolunacak inanılmaz hayal dünyalarını anlamakta oldukça faydalı bir kitap.

      5-6 yaşlarındaki mental yapımı bir türlü hayal edemeyenlerdenim. Nasıl bir dünyaya sahiptim hatırlayamıyorum. Sanki çocuk ben, farklı bir insanmış gibi gelirdi bana. Bu kitap sayesinde çocukluğumu hatırladım desem abartmış olmam. Ufacık bir çocuğun enteresan ve o masumane dünyasının; hayalle gerçeğin birbirine karıştığı o zekasının; bir çocuğun gözünden ailenin nasıl bir oluşum olduğunun çok güzel anlatıldığı bir öykü kitabı Ufacıktım. 

       Yazar hakkında pek bir fikre sahip değildim. Kitabın önsözündeki açıklamalardan öğrendim ki Adile Teyze gibi bir kadınmış meğer. 

        Kitabın konusu bir çocuğun hayatından kesitler. Öykülerle ve şiirsel bir dille anlatılmış. Konu bu kadar basit olsa da okuyucu üzerindeki etkisi oldukça fazla. Ufacıktım' ı Özdemir İnce' nin çevirisiyle Can Yayınları'ndan okuyabilirsiniz.

      Kitaplı ve Keyifli Günler..




3 yorum:

  1. çok saol canım bazen isan çocuk dünyasına geri dönmek istiyor işte birebir kitap sanırım bunun için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım anılarda kaybolacağın bir kitap:)

      Sil
  2. nasılsın cnm hiç uğramıyon

    YanıtlaSil