Kategoriler

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Bu Aralar Neler Okuyorum?

     Başlıktan da anlaşıldığı gibi bu sıralar birçok kitap okuyorum. Haftayı iş görüşmeleriyle, akraba ve arkadaş ziyaretleriyle geçiriyorum. Tek kitap kesmez mantığından ziyade göçebe olarak geçirdiğim haftada yanımda hangi kitap varsa onu okuyorum. İşte okuduğum kitaplar;

 

      Metrobüsün en güzel eşlikçisi Beyoğlu Rapsodisi: D&R'ın cep kitaplarını görünce, arkadaşımda kalırken yanımda da kitap olmayınca Beyoğlu Rapsodisi'ni aldım. Kitabın cep boyu 550 sayfa ve şuan 300. sayfasındayım. Hala cinayete giremedik ama Ahmet Ümit'in sohbetine doyum olmayınca pek de göze batmıyor bu ayrıntı. Yakın bir zamanda yorumum gelecek..

 

 

     Annemin kitaplığından aşırdığım Anna Karenina: Çocukluğumda Anna Karenina'yı okumuştum ama tekrar okumak istedim. Annemin kitaplığında da görünce tam zamanı diye düşünüp aşırdım:) 3. basım olan bu kitap sanırım 30 senelik var. Sayfalarını karıştırırken buram buram gelen tarih kokusunu içime çekmekten büyük keyif alıyorum. Yavaş yavaş keyifle okumayı planlıyorum. Kitabın fotoğrafını yorumunu yaparken yayınlayacağım.

 

       Siyonlar, ah o Siyonlar: Prag Mezarlığı'nı Antalya'da bıraktım. Yarılamıştım ama tercümanlık mezunu biri olarak çevirmene tahammül etmek çok zordu. Kitabı Türklere mi çevirmiş Fransızlara mı henüz çözmüş değilim. Çevirmenin herkesin Fransızca bildiğini düşünmesi ayrı, yayınevinin böyle bir çeviriye müsaade etmesi ayrı problem. Konu itibariyle bayıldığım, çevirmene sinirlenip yarım bıraktığım bir kitap Prag Mezarlığı. Diğer iki kitabım bitince tekrar dönmeyi planlıyorum. Umarım başarırım.. 

 

Benim şu sıralar hayatımdaki kitaplar bunlar. Peki sizler neler okuyorsunuz?

6 yorum:

  1. Prag mezarlığını okumak biraz güç.
    Blogumda yorumu var bakmak istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de zor. Hemen bakıyorum yorumuna:)

      Sil

  2. Anna Karenina'yı çok seviyorum ben, kitaplarını okuduktan sonra defalarca da filmini izlemişimdir. Kült bence.
    Beyoğlu Rapsodisi de bir Ahmet Ümit klasiği.
    Sayfama beklerim ben de okuduklarım için. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum yorumlarınıza.
      Hemen geliyorum:)

      Sil
  3. ahmet ümitle devam diyorsun yani bende yeni kitaplarımı bitirdim kütüphaneden aldığım ...özellikle aslı erdoğan süperdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Şu haftayı da geçireyim blogları okumaya başlayacağım. Neler aldın kütüphaneden merak ediyorum çok :)

      Sil