Kategoriler

1 Haziran 2013 Cumartesi

Bayram Gibi Direniş

     Bugün Kadıköy'den Taksim'e kardeşlerimizi desteklemeye gittik. Kadıköy sanki bir bayram yeriydi. Vapura bindik türkülerle, sloganlarla. Kıyıdakiler uğurladı bizi.  Yanımızdan geçen vapurdakilerle birbirimize el salladık, duymadığımız halde alkışlarla sloganlarını destekledik, desteklendik. Bizi bize düşman etmeye çalışanlara en güzel cevabı 7'den 70'e hep beraber verdik.


      Hükümetin geri adım atmayı düşünmediği konuşmalarından o kadar bariz anlaşılıyor ki.. Ama herkesin de söylediği gibi biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bu ne bir siyasi görüş ne de ideoloji meselesi. Bu milletin sivil direnişi.  Koyun olmadığını gösterişi.. 


     Bugün yürüyüşler sırasında bir çok turist neden böyle bir direnişe girdiğimizi sordular. Anlattık,  destek oldular.  Ne acı ki yabancı bir insanın içtenlikle kabullendiği bu durumu kendi insanlarımızın bazılarına anlatamıyoruz.
Şimdi de Ankara karıştı.  Dualarımız onlarla..Militan gibi gösterilmeye çalışılan halka destek için, kör olan, hayatını yitiren o güzel gençler için sesimizi çıkarmanın tam zamani. Farkındalık her şeyi değiştirebilir.  Bu vatan bizim. Söyleyecek bir şeyimiz olmalı bloggerlar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder