Kategoriler

21 Ocak 2013 Pazartesi

Zülfü Livaneli ~ Serenad


  Tarihin ve insanlığın harmanlandığı muhteşem bir kitabı bitirdim bugün. Hitler' in Yahudilere karşı başlattığı  politikaya kurban giden bir aşkı yaşayan Maximilian' ın acı sırları.. Sanırım kitabın özü bu.

   İnsan kendi sıkıntılarını, hayat telaşının ağırlığını düşünürken en zorunu kendi yaşıyor sanıyor. Tarihin o kirli yüzü her sayfada yüzüme vurulurken sıkıntı dediklerimin ne kadar boş olduğunu hissettim. Günümüzde hayal etmenin bile zor olduğu o acı günler hissettirdi bunu bana.

   İtiraf etmeliyim kıskandım Maya' yı. Bir kitap karakterini.. Tarih olmuş anıları gün yüzüne çıkarma imkanı bulduğu, Maximilian gibi bir karakterle tanıştığı için. İnsanlığın ne kadar zor dönemlerden geçtiğini gördüğü, kendine heyecanlı bir amaç bulduğu için.

    Öte yandan kitabın olumsuz yönü ise konuya çok geç girmesiydi. Kitabın yarısına kadar dul bir annenin  sıradan hayatını okudum durdum. Nadia ve Max' ın aşklarına daha çok yer verilmeliydi. Yine de  Livaneli' den bir duygusal kitap daha bitirdiğim için hem mutlu, hem de biraz buruğum.


2 yorum:

  1. okuduğum kitabın içine gömüldüğüm kendimi orada hissettiğim o kişi olduğum nadir kitaplardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten de cok etkileyici bir kitapti. Ismini aldigi hikayesiyle ozellikle..

      Sil