Kategoriler

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Bahar Ayları Okuma Şenliği ~ Durum Raporu

         Pinuccia'nın ev sahipliğini yaptığı artık gelenekselleşen Okuma Şenliği'mizde durum raporu verme günü geldi çattı. Kış Ayları'ndaki performansım iş görüşmelerim ve sonrasında işe yeni başlamam sebebiyle yoğunluğumdan oldukça düşüktü. Azmettim ve Bahar Şenliği'nde daha başarılı olduğumu düşünüyorum. İşte benim şenlik kapsamında bitirdiğim güzelliklerim; 

1. Kategori (10 Puan): Tavsiyelerine güvendiğiniz birinin önerdiği bir kitap okuyanlara:

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi✔   ( Everest /412 sayfa)

           Ahmet Ümit'i üslubundan ötürü çok seviyorum. Her kitabını başarılı bulmasam da güzel anlatımıyla okutuyor kendini. Bu kitabı ise gerçekten başarılıydı. Tatlı sürprizleriyle de oldukça keyifliydi benim için.

6. Kategori (20 Puan): Şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığı kadın bir yazardan bir kitap okuyanlara: Anne Frank'ın Hatıra Defteri✔ ( Epsilon/341 sayfa)

           Henüz yorumlayamasam da oldukça etkilendiğim, aslında biraz da bu nedenle yorumlayamadığım bir kitap Anne Frank'ın Hatıra Defteri. Biraz sindirmem gerekecek sanırım sivri bir dille yorumlamamak adına. Okunmalı, okutulmalı türünde bir kitap olduğunu belirtmeliyim lakin.

8. Kategori ( 20 Puan): Sinemaya uyarlanmış bir kitabı okuyup, filmini izleyenlere: İkna✔ ( Can/264 sayfa)

            Jane Austen'ın en farklı kitabı, daha durgun ama tabii ki her zamanki gibi keyifliydi. Filmi ise biraz fazla hızlı ilerleyordu, sanki zamanla yarışıyor gibi çekilmişti. Kitabını okumadan izlenebilecek filmlerden değildi.

9. Kategori (20 Puan): Kütüphanesinde en çok bekleyen kitabı okuyanlara: Saatleri Ayarlama Enstitüsü ✔ ( Dergah/395 sayfa)

          Ah, kitap ödünç verme gafleti.. Bu kitapla öyle geç tanıştım ki. Tabii bunda benim de ihmalim büyük. Sizi düşündüren, yüzleştiren bu kitapla tanışmadıysanız bir an önce bu büyük kitaba başlamalısınız.

12. Kategori ( 45 Puan): Aynı yazardan en az 1200 sayfa kitap okuyanlara: Gece Yolu, Ateşböceği Yolu ve Ateşiböceğinin Şarkısı ✔ ( Pegasus-496/624/480 sayfa)

         Kategori için Kristin Hannah'ı tercih etmiştim. Gece Yolu benim için okuması zor bir kitap oldu. Bunun tek sebebi duygu yüklülüğü ve bende oluşturdu boğulma hissinden kaynaklanıyordu. Kitabın kendi nasıl derseniz, harika bir kitap olduğunu belirtmeliyim.

         Ateşböceği Yolu ve Ateşböceğinin Şarkısı ise bir seri, oldukça da keyifli bir seri.Özellikle Ateşböceğinin Şarkısı soluksuz okunuyor.

Toplamda 5 kategori bitirerek; 3012 sayfa ile 115 Puan aldım. Sizin şenliğiniz nasıl geçiyor?




3 yorum:

  1. Burada görünce koştum ben de güncellememi yaptım :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de yarısını bitirdim kitaplarımın. Sayfa sayısını biraz abartmışım gibi geldi sanki ya da kalınları önce okudum, ondan böyle hissediyorum.
    Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü beğenmene sevindim. Adeta avukatı oldum çıktım o kitabın. Beğenmeyen birini görsem de çemkirsem diye dolaşıyorum ortalıkta. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) beğenmeyen bulunmaz bence ama yine de bol şans.

      Sil