Kategoriler

30 Mart 2014 Pazar

Gary Small~Bir Psikiyatristin Gizli Defteri

       Psikoloji sevenlerden misiniz? Ben pek değilim. Üniversite'de zorunlu aldığım Psikoloji dersinde, haftada 2 saatten yarım dönem için 800 sayfalık incecik bir kitaptan sorumluyduk. Öyle de sevimli bir anlatıma sahipti ki kitap öğrenmek dışında her işe yarardı. Dönem sonunda günlerce sabahlama sonucunda ittire kaktıra geçtiğim dersten sonra, kitabın her bir sayfasını özenle yırtıp, yakmıştım. İşte böyle Psikoloji sevgisidir içimdeki.

      Yine de Bir Psikiyatristin Gizli Defteri kitabını duyduğumda okumak istedim. Kitabı alırken korktuğumu da belirtmek isterim. Boğucu, teknik kelimelerle dolu, dil olarak alan dışındakiler için anlaşılmayacak bir kitapla karşılamaktan korktum zira. Kitabın daha ilk sayfalarında bu ön yargım gitti. Yalın bir üsluba sahip bir yazar Gary Small ve de oldukça esprili. 

        15 hikayeden oluşan kitapta Gary Small, meslek hayatında karşılaştığı enteresan vakalara yer vermiş. Bunu yaparken de kendi gelişimini ve hayatını açmış okura. Hikayeler oldukça farklı ve hastalıklar da. Bu yönüyle de oldukça çekici bir kitap. 

        Polisiye kitaplardaki gibi ufak ipuçları mevcut. Okura küçük ipuçları bırakarak, hastalıkları bulmaya itmesiyle de Gary Small'un yazım tarzı kitabı sürükleyici kılıyor.

       Kafa dağıtmak ve gülümsemek için birebir bir kitap, Bir Psikiyatristin Gizli Defteri. Taze okuyucusundan tavsiyedir.

Yayınevi: NTV Yayınları

Sayfa Sayısı: 336 Sayfa

Kitaplı ve Keyifli Günler..

6 yorum:

  1. Şu kitabı bir ben okuyamadım herhalde. *.* Okuyacaklarımın arasında. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenerek okuyacağına eminim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim:)

      Sil
  2. Hahahhaa, ilk paragraf mükemmel olmuş ya, eline sağlık. Anılarını ayrıca yazmalısın bence fırsat buldukça. :)

    Bu arada ben hiç yakmadığıma göre psikoloji kitaplarını bu kadar sevmiyorum demek ki. Biraz daha ağırlık vermeliyim belki de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 senelik Çince hayatımdaki anıları yazsam Cem Yılmaz'a rakip çıkardım sanırım. Tamam büyük konuştum. Bahtsız Bedevi'ye ruh ikizi olmak olurdu benimkisi.

      Ben kitaplara duygularla yaklaşma kanısındayım. Sevgimi de nefreti mi de en romantik şekilde göstermeye çalışıyorum onlara zira :))

      Sil
  3. taze bitirdiklerimden benim de, kafa dağıtır:)

    YanıtlaSil