Kategoriler

27 Nisan 2014 Pazar

Kristin Hannah ~ Gece Yolu

        Kristin Hannah'ın 8 kitaplık setini indirimde yakalayınca dayanamamıştım. Set olarak kitap almayı sevmiyorum aslında. Çünkü bir yazarın her kitabını sevecebileceğimi düşünmüyorum. Bunun bilincinde olsam da Okuma Şenliği'nin bir yazardan 1200 sayfa okuyanlara kategorisi için Kristin Hannah'ı seçmiştim. Bu kategoride okuyacağım kitaplar da Gece Yolu- Ateşböceği Yolu- Ateşböceğinin Şarkısı olacaktı. İkisi şimdiden bitti. Gelelim ilk kitabımız Gece Yolu'na. 

          Kristin Hannah'ın şimdiye kadar okuduğum 4 kitabı arasında beni en çok hüzünlendiren kitabı Gece Yolu oldu. Konusuna geçmeden önce yazarın seçtiği konular ve anlatımı hakkında bir kaç cümle kurmalıyım. Kristin Hannah sanırım en iyi bildiği şeyi anlatıyor, anneliği ve arkadaşlığı.. Kitaplarında kurduğu gerçek ve derin ilişkileriyle, samimi karakterleriyle

20 Nisan 2014 Pazar

Kitap Alışverişim #8

        Malumunuz D&R'da güzel indirimler var ( 5TL ve 9.90TL kampanyaları). Ben de bunu bahane ederek aşağıdaki güzellikleri kitaplığıma dahil ettim.



Can Yücel'in Portreler kitabını Okuma Şenliği'nin şiir kitabı kategorisi için,
Silmarillion'u beni imrendiren Rekursifdüşünce blogunun sahibi sebebiyle,
Suskunlar'ı çocukluğumda izlediğim filmini kitabıyla tamamlamak için,
Gölge ve Kemik'i bloglarda sıkça görmem sebebiyle,
Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler'i konusu sebebiyle,
Tanrıçanın Mirası'nı,Tanrıça serisinin devam kitabı olması nedeniyle,
Muhteşem Gatsby'yi Okuma Şenliği'nde bir çok bloggerın okuduğunu fark ettiğim için,
Britanya Yolu'nu sanırım sadece kapağı yeterli,
Beklediğim Sendin'i yine bloglarda sıkça rastlamam sebebiyle,
Ve Anne Frank'in Hatıra Defteri'ni sebebi belli, aldım.

         Bu kitaplara 2 de güzel Puzzle dahil ettim ama şuan fotoğraflarını paylaşamıyorum. Bittiklerinde paylaşacağım artık.
Şimdiden bana iyi okumalar:)

         D&R'dan sizler de alışveriş yaptınız mı?

         Kitaplı ve Keyifli Pazarlar..

Ahmet Hamdi Tanpınar ~ Saatleri Ayarlama Enstitüsü

          Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü yıllar önce almış, daha okumadan bir arkadaşıma ödünç vermiş ve bir türlü geri alamamıştım. Okuma Şenliği'nin kütüphanesinde en çok bekleyen kitabı okuyanlara kategorisi için bu kitabı seçme sebebim de kitaplığımdaki boşluğu olmuştu. Okurken bu boşluğun ne kadar da büyük bir yer kapladığını fark ettim. Biraz geç tanışmış olsam da tam zamanında tanıştığımı düşünüyorum bu güzel kitapla.

          Okullarda ülkemizin coğrafi özelliğini anlatırken hep " Avrupa ve Asya arasında köprü görevi görmesi" cümlesi kullanılır. Aslında bu kitap tam da bunun üzerine yoğunlaşmış. Türkiye öyle bir ülke ki, kendi yerini bulamayan, ne Şark'a ne Garp'a ait bir çocuk gibi. Bu nedenle de hep bir kafa karışıklığı, hep bir etkilenme söz konusu. Bu etkilenmeler yer yer bizi geliştiriyorsa da, kendi potansiyelini