Kategoriler

27 Nisan 2014 Pazar

Kristin Hannah ~ Gece Yolu

        Kristin Hannah'ın 8 kitaplık setini indirimde yakalayınca dayanamamıştım. Set olarak kitap almayı sevmiyorum aslında. Çünkü bir yazarın her kitabını sevecebileceğimi düşünmüyorum. Bunun bilincinde olsam da Okuma Şenliği'nin bir yazardan 1200 sayfa okuyanlara kategorisi için Kristin Hannah'ı seçmiştim. Bu kategoride okuyacağım kitaplar da Gece Yolu- Ateşböceği Yolu- Ateşböceğinin Şarkısı olacaktı. İkisi şimdiden bitti. Gelelim ilk kitabımız Gece Yolu'na. 

          Kristin Hannah'ın şimdiye kadar okuduğum 4 kitabı arasında beni en çok hüzünlendiren kitabı Gece Yolu oldu. Konusuna geçmeden önce yazarın seçtiği konular ve anlatımı hakkında bir kaç cümle kurmalıyım. Kristin Hannah sanırım en iyi bildiği şeyi anlatıyor, anneliği ve arkadaşlığı.. Kitaplarında kurduğu gerçek ve derin ilişkileriyle, samimi karakterleriyle okuru sanki hayali ailesinden bir fert haline getiriyor. Her karakteri aileden bir parça ya da yakın bir dost gibi takip ettiriyor. Okuyucuya bu hissi yakalatmak da Kristin Hannah'ı bu kadar değerli yapıyor. 

       Gece Yolu'nda Kristin Hannah, gençlik aşkını, dostluğu, helikopter anneliği, kaybı ve affetmeyi öyle güzel işlemiş ki, kitap bitse bile sizinle yaşamaya devam ediyor. Kristin Hannah, anlatımıyla her karakterin hissettiği duyguları,acıları okuyucunun ta içinde hissettiriyor. Ve okurken de öğretiyor. Aşırı korumacı annelerin, annelerimizin neler hissettiğini anlamakta oldum olası sıkıntı çekerdim ama bu kitap o panik atakların altında yatan "ya en kötüsü olursa?" mantığını sonunda açıklayabildi bana. Her kitabında olduğu gibi Gece Yolu'nu da empati kurmadan okumak mümkün olmadı.  

      Bir yanda birbirinden farklı ama birbirlerini tamamlayan Mia ve Zach (ikizler), bu ikizler için dostluk ve aşkın sembolü Lexi; diğer yanda çocukları için fazlasıyla korumacı ve panik atak bir anne.. Ve mükemmel bir aile olmayı başarmışken yapılan bir hata ile sonsuza kadar değişen hayatları..

          Kristin Hannah'ın kitapları için genelde "ağlayacaksınız", "mendilinizi yanınızdan ayırmayın" gibi cümleler kurulur ve her ne kadar ağlamama neden olmasa da, her kitabı hüznü ve mutluluğu bana yaşatır. Bu kitabı ise gerçek anlamda gözyaşları barındıran bir kitap. Bu nedenle de diğer kitaplarından çok farklı bir yeri var bende.   

        Henüz Kristin Hannah ile tanışmadıysanız akıcılığı ve hüznüyle sizi sarsacak bu kitapla tanışmalısınız. 

Yayınevi: Pegasus Yayınları

Sayfa Sayısı: 496 Sayfa

Kitaplı ve Keyifli Günler..

5 yorum:

  1. En sevdiğim romanı Kristin Hannah'ın ve inanılmaz ağlamıştım okurken.
    Mia karakteri çok derinden etkilemişti beni^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyalı 2 hafta oldu ama hala etkisinden çıkamadım.

      Sil
  2. Ya bende yazardan hiç okumadım. Set alıp sonra hüsrana uğramakta istemiyorum. Bu nedenle en beğenilen hangisiyse belirleyip bir tane okuyup eğer yazarın dilini anlatımını seversem diğerlerini almayı istiyorum. Siz ne dersiniz? "Gece Yolu" nu mu almalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece Yolu biraz hüzünlü, Kış Bahçesi ise daha etkileyici bir finale sahip. Ben ikisini de öneririm ama ruh halinize göre seçmenizde fayda var. Bence Kristin Hannah okumaktan pişman olmazsınız. Şimdiden keyifli okumalar dilerim :)

      Sil